Підтримати Долучитися Увійти

Новий голова Політради СИЛИ ЛЮДЕЙ

2016/03/23 20:12

Нещодавно Віталія Ковтуна, представника Львівської організації, було обрано Головою Політичної Ради СИЛИ ЛЮДЕЙ. 

Новообраний голова Політради, заявив про те, що висунув свою кандидатуру на посаду голови Політради партії Сила людей, так як добре розуміє процеси які відбуваються у партії, адже був, безпосередньо, в руслі партійного будівництва і всіх партійних процесів, по-суті, від самої ідеї створення політичної партії “Сила Людей”.

imageСвоїми пріоритетними завданнями новообраний голова бачить наступне:

– реалізація стратегії, яка була прийнята попереднім складом Політради.
– підготовка політичної партії “Сила Людей” до наступних чергових або ж позачергових парламентських виборів та участь у всіх абсолютно виборах, довиборах до місцевих громад.
– підготовка, проведення і модерація найближчого З’їзду партії з тим, щоб узгодити нормативну базу і надати їй такого змістовного рівня, який би виключав всі можливі процеси різночитань в першу чергу Статуту, внутрішньопартійних правил, та положень.
– розбудова партії і розширення представницького складу Політради від усіх областей.

Принципово важливим для нового партійного керівництва є те, щоб партійне середовище знало і чітко розуміло план дій не лише на даному етапі, але й в момент, коли Сила Людей отримає такий рівень визнання в українському суспільстві, який дозволить представляти і захищати суспільні інтереси на державному рівні. Тому ще одним обов’язковим напрямком діяльності новообраного керівництва Політради є розпрацювати і деталізувати ідеологічну програму самої партії.

Віталій Ковтун додав, що посада голови Політради чітко регламентується внутішньополітичними нормами та Статутом. А перелічені цілі і завдання стосуються діяльності всієї Політради, і функція голови повинна в першу чергу зводитися до того, щоб технічно модерувати, вести засідання і організовувати ефективну роботу Політради.

«Хочу наголосити на тому, що не вважаю за правильне, коли посада голови Політради прирівнюється до одноосібного публічного лідерства. Коли ми починали будувати партію, ми говорили про те, що через певний внутрішні праймеріз будемо обирати публічних лідерів під певні виборні посади. Наприклад, якщо ми матимемо свого кандидата в президенти, тоді це буде публічна лідерська позиція. Кандидатури голови Політради і результати внутрішньопартійного праймерізу можуть не співпадати. Я до цього ставлюся дуже нормально і дуже позитивно, в цьому напрямку ми і рухались до цього часу і працювали завжди за принципом класичних партій Західного світу. Так само підготовка до парламентських виборів буде передбачати внутрішньопартійну дискусію стосовно того, хто з партійців стане кандидатом у Верховну раду. Це також має бути цілком прозорий публічний процес, де відповідні делеговані кандидати будуть представлені як лідери думок, яких ми пропонуємо суспільству».