Підтримати Долучитися Увійти

Ласкаво просимо до Мелітополю!

2018/12/28 17:07

48397781_2648190771872819_3414409944173117440_n

Мелітополь – одне з міст, в яких діє сильна організація “Сили Людей”. Це місце майбутніх серйозних політичних перегонів. Є потенціал для розвитку і об’єднання активних людей. Тому ми закликаємо усіх небайдужих долучатись до наших осередків та спільно просувати найкращі ідеї та проекти.

“Силу Людей” у Мелітополі очолює молодий підприємець, активіст – Іван Колісніченко. Він брав участь у Майдані, активно відстоював проукраїнські позиції, та разом з усією громадою зупинили “російську весну” в місті. Допомагав пораненим військовим, а зараз – дитячим будинкам та футбольній команді міста.

Багато зусиль до розвитку організації доклала Ірина Славова, яка до 2014 року займалася бізнесом, була представником Координаційної ради підприємців Мелітополя, головою батьківського комітету школи мистецтв, Малої Академії Наук та членом президії найбільшої школи міста. Саме вона нещодавно була обрана головою Запорізької організації ПП “Сила Людей”.

Ірина Славова – депутат міськради, очолює міжфракційне об’єднання “Рівні можливості” (7 депутатів з різних політичних сил).

Загалом у міськраді 42 депутати. Тут також представлені партії БПП, Самопомочі, Нашого краю, регіональної “Партії Афганців” і Опозиційного блоку. Мер міста – від БПП. При цьому народний депутат від Мелітополя у Верховній Раді Євген Балицький – представник Опоблоку.

У коаліції міськради станом на сьогодні є 24 депутати, які об’єдналися заради прийняття рішень на місцевому рівні.

На самих виборах у 2015 році за колишньою системою на кожній дільниці переміг Опозиційний блок, але нова пропорційна система допомогла пройти в депутатський корпус представникам різних політичних сил.

Це приклад того, як можна об’єднавшись, реалізовувати свої плани на розвиток міста. Водночас Опозиційний блок вирішив піти своїм шляхом і весь час у цієї каденції представники фракції конфліктують і намагаються вибороти собі посаду секретаря ради, який в разі форсмажору стане виконуючим обов’язки голови міської ради.

Діючий секретар міськради – Максим Бєльчев від “Самопомочі” – був обраний більшістю депутатів шляхом голосування 23 грудня 2015 року. Проте уже три роки поспіль у судах своє право на цю посаду доводить представниця Опозиційного блоку Галина Данильченко, яка вважає себе обраною на сесії 10 листопада 2015. Цей випадок – важливий кейс того, як громада може відстоювати свої інтереси на всіх рівнях.

“У 2015 році, щойно був оголошений склад нової ради, ще навіть не завершився другий тур виборів міського голови, а його обов’язки виконував в.о. голови, Опозиційний блок об’єднався із кількома іншими депутатами, не поінформувавши нікого з решти партій, кулуарно провів фейкову сесію міськради у підвальному приміщенні будівлі. Є підозра, що навіть печатка, якою проштампували протоколи, була підробною. Так був обраний начебто “секретар” ради від Опозиційного блоку. Потім частина депутатів, зрозумівши незаконність процесів, відійшли від них та об’єдналися більшістю, яка представляла інтереси команди міського голови. Була проведена сесія та обрано нинішнього секретаря. Але суди тривають вже три роки. Місто протистоїть цій історії аж до сьогодні. Місто втомилося від цього протистояння, але я впевнена, що мелітопольці, бачивши результат розвитку міста, зроблять свої висновки і віддадуть свої голоси за здоровий глузд”, – розповідає Ірина Славова.